„Aviz administratorilor informatici: nu lăsați Casa Albă să distrugă din nou istoria Statelor Unite. Copiați (documentele) acum și trimiteți-le la WikiLeaks când vreți !”, a anunțat organizația.
„Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informație care permite arestarea sau boicotarea oricărui agent al Administrației Obama care a distrus dosare importante”, a mai comunicat WikiLeaks.
Fondatorul său, Julian Assange, a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.
El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuța de e-mail a lui John Podesta, șeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.
Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informații, punct de vedere împărtășit și de Administrația americană, și a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale.
„Sursa nu este Guvernul rus”, a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este „imposibil de spus” dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului impbiliar în funcție de președinte al Statelor Unite.
Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este refugiat la Abasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012 pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după plângerea despusă de o suedeză în 2010. Assange a negat aceste acuzații și a susținut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.